Тетевенци се насладиха на Танцов спектакъл ,,10 години СТФ ,,Ева“ и приятели“ Featured

28 Май 2018
599 times

На 23 май 2018 г. в салона на НЧ,,Съгласие 1869“ в гр.Тетевен се проведе танцов спектакъл по случай навършването на 10 годишнина от създаването на Самодейна танцова формация ,,Ева“ Тетевен с ръководител Станислава Стоянова.

Гости на концерта бяха д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Тетевен, г-н Герасим Конзолов – кмет на Радовиш, Република Македония и неговата делегация, г-жа Мария Стойчева – председател на ОбС Тетевен. Д-р Мадлена Бояджиева и г-жа Мария Стойчева поднесоха своите поздравителни адреси и плакети с пожелание за бъдещи професионални успехи. Поздравителен адрес и плакет поднесе и председателят на НЧ,,Съгласие 1869“ Тетевен.

Под звуците на народната музика и харизмата на традиционните български стъпки, гости и тетевенци се насладиха на прекрасния спектакъл. В репертоара на състава са включени танци предимно по хореография на Станислава Стоянова, както и на Стефан Стефанов и Виктория Стефанова. В спектакъла участваха още ТС,,Ябланска огърлица“, ДТС,,Пъстроцвет Джуниър“ Тетевен и ДТС,,Пъстроцвет“ Тетевен.

През годините СТФ,,Ева“ печели редица награди от национални и международни конкурси, като едни от най – значимите са: ,,Златен Орфей“ – най – престижната награда на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, ,, Шампион по фолклор“ – голямата награда на фестивала в Римини, Италия, ,,Златен боб“ – голямата награда от Празника на боба в Радуил. Съставът е реализирал и международни турнета в Хърватска, Черна Гора, Турция, Македония, Чехия, Албания. Тази година ще представи България и Тетевен на Европейския фестивал по фолклорни изкуства в Гърция.

 

Last modified on Вторник, 29 Май 2018 10:23
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню