На 23 май 2018 г. Община Тетевен посрещна делегация от град Радовиш, Република Македония Featured

24 Май 2018
1474 times

На 23 май 2018 г. Община Тетевен посрещна делегация от Република Македония. По стар български обичай кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и деца, облечени в народни носии, приветстваха гостите с пита и сол. Делегацията се състоеше от кметът на град Радовиш г-н Герасим Конзолов, началник – сектор ,,Урбанизация“ Кирчо Сусинов, Добрина Стоименова отдел ,,Градоустройство и инфраструктура“, Игор Чапов отдел ,,Култура и образование“, Игнат Игнатовски, Славица Георгиева, Ване Панов.

Кметът на град Радовиш г-н Герасим Конзолов и неговият екип с удоволствие приеха поканата на кмета на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева за започване на сътрудничество и партньорство между двете общини. След кратък анонс от страна на двете страни, се обсъди започването на постоянни връзки и обменяне на опит за осъществяване на съвместни дейности. В началото на срещата д-р Мадлена Бояджиева каза, че: ,,Македония е една страна, изключително близка до България, не само в географско, но и в духовно отношение и можем да си бъдем взаимно полезни в много области и да работим в една посока“. Всеки отдел на Община Тетевен беше резюмиран от своя началник–отдел за извършваните дейности. Беше презентирана и информация за икономиката и извършващата се дейност и в Община Радовиш.

Делегацията от Македония участва в културните мероприятия в община Тетевен, по случай майските празници и ще посетят най – важните забележителности в Тетевен.

Last modified on Вторник, 29 Май 2018 10:16
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

 

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню