Започна седмицата, посветена на децата в риск и децата с увреждания Featured

24 Апр 2018
1028 times

В периода 23 - 27.04.2018г. Община Тетевен, в партньорство с Центъра за обществена подкрепа, Дневния център за лица с увреждания, Центъра за настаняване от семеен тип за хора с умствена изостаналост и училищата в град Тетевен организира поредица от инициативи, посветени на децата в риск и децата с увреждания.      Седмицата е под надслов  "Аз съм/не съм като всички" и е част от дейностите, заложени в Общинския план за младежта на община Тетевен за 2018г.

Всички инициативи са посветени на децата от социалните центрове в общината, които бидейки различни, са част от пъстротата на нашето общество, със своите таланти, дарби, потребности като всички други на тяхната възраст.

В първата проява от поредицата организирани събития в ЦОП – Тетевен, домакините заедно с децата от Центъра за настаняване от семеен тип за хора с умствена изостаналост – с.Гложене и деца от училищата в града рисуваха паната на вътрешната ограда в двора на заведението, създавайки една по-уютна и цветна атмосфера. Получилият се празник на творчеството премина с много настроение, емоции и усмивки.

Днес /24 април/, от 14.00ч., се състоя празник на забавните игри и спорта, с организатор - децата от Дневния център за лица с увреждания – Тетевен. Участие взеха представители от спортните клубове и ученици от града.

Последното събитие в програмата е на 27 април, от 10.00ч., когато ще се проведе кулинарна фиеста, със съдействието на учениците от СУ „Георги Бенковски“ – направление туризъм, а домакини ще бъдат - децата от Центъра за настаняване от семеен тип за хора с умствена изостаналост – с.Гложене.

 

Last modified on Вторник, 24 Април 2018 13:04
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню