Община Тетевен ще се присъедини към десетото поредно издание на глобалната инициатива - Часът на Земята Featured

19 Мар 2018
856 times

На 24 март, от 20:30ч. до 21:30ч., ще се проведе световната инициатива - Часът на Земята 2018. Темата на кампанията тази година е „Свържи се с природата", а неин фокус е опазването на биоразнообразието. За поредна година Община Тетевен ще се включи в инициативата, като за целта ще бъде изключено осветлението на следните обекти: сградите на Община Тетевен и Градския исторически музей, паметника на Петко Милев – Страшния и паметен знак по повод 1-ви март 1801 г. - опожаряването на Тетевен от кърджалиите – срещу хотел „Здравец”.

Знаковото световно събитие на WWF за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора,  бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години Часът на Земята стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. Тази година темата е „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието. В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата взеха участие 110 града, както и институции, бизнеси и медии. Отново в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други. 

Last modified on Понеделник, 19 Март 2018 14:11
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню