Кметът на Тетевен проведе среща с управителя на хотел „Олимп“ относно възникналата ситуация около СК „Борба“ – Тетевен Featured

18 Ян 2018
4339 times

На 17.01.2018г. на състезателите от СК „Борба“ – Тетевен е отказан достъп до залата за тренировки/намираща се в хотел „Олимп“, гр. Тетевен/, поради отсъствието на треньор, който да ги придружава. Това предизвика множество коментари в социалната мрежа и доведе до незабавна реакция от страна на Община Тетевен и управителя на хотел „Олимп“ - Николай Райков.

Днес, 18.01.2018г., кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и зам.-кметът Свилен Русинов се срещнаха с г-н Райков, за да бъде изяснена ситуацията около възникналия казус с недопуснатите състезатели на СК „Борба“ – Тетевен до тренировъчната зала. Както Община Тетевен, така и управата на хотел „Олимп“ не са спирали да оказват своята подкрепа и не са възпрепятствали дейността на нито един спортен клуб, като двете страни бяха единодушни, че единственото, което искат е да подпомагат развитието на спорта, който и да е той. Г-н Райков каза, че състезателите от отбора по борба не са имали треньор, който да отговаря за тях, което е довело до въпросната ситуация и недопускането им до залата. След като отборът определи квалифициран треньор, който да поеме състезателите на клуба по борба и който да провежда тренировъчната им дейност, те отново ще могат да ползват залата както досега.

В социалната мрежа председателят на СК „Борба“ - Тетевен – Симеон Милев написа следното: „Всеки има право на своя гледна точка. Аз, като косвен участник в създалата се снощи ситуация, съм длъжен да изясня следния факт: Комплекс „Олимп“ ни е предоставил правото да тренираме безвъзмездно с уговорката, че това ще става под надзора на треньор или възрастен, както е редно да бъде! Снощи с децата не е имало такъв. Ще помоля участниците в този дебат да не насочват гнева си в политическа посока! С това Община Тетевен няма нищо общо“.

Last modified on Четвъртък, 18 Януари 2018 13:30
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

За региона

  Меню