Фондация „Тома Васильов“ с финансова подкрепа за Сдружение „МИГ – Тетевен“ Featured

20 Дек 2017
794 times

На провелото се на 18.12.2017 г.  Общо събрание на Общинска фондация „Тома Васильов“ – гр. Тетевен, се взе решение, с което се предоставят финансови средства под формата на временна финансова помощ на Сдружение „МИГ – Тетевен“ в размер на 35 682, 88 лв.

Председателят на Фондацията – г-жа Мария Стойчева сподели, че за първи път Фондацията отделя толкова голям ресурс, който е в съответствие с една от дейностите, регламентирани в чл. 4 от Устава на Фондацията, а именно: насърчаване на малкия и средния бизнес, производство и предприемачество в Тетевенския регион, чрез развитие на културните индустрии и други отрасли на икономиката, които са традиционен поминък на населението в град Тетевен и региона.

Решението бе взето по волята на членовете на Общото събрание поради реалния риск от едностранно прекратяване на дейността на МИГ-Тетевен и неотложната необходимост от подаване на заявка за плащане към 31.12.2017 г.

Предоставянето на тези средства е от особена важност за МИГ –Тетевен, за да продължи да изпълнява Стратегията за местно развитие на община Тетевен, чрез която да се подпомогне развитието на местния бизнес и да се подобрят условията за живот на местната общност, което е и една от основните цели на завещанието на Тома Васильов.

До настоящия момент Община Тетевен е подпомогнала МИГ – Тетевен с финансови средства в размер на 104 376, 75 лв., като от тях безвъзмездно са предоставени 24 401 лева, а като временна парична помощ – 79 975,75 лв.

Last modified on Сряда, 20 Декември 2017 08:08
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню