Ученици от средните училища в град Тетевен участваха в мероприятие на Летище София Featured

19 Окт 2017
487 times

На 17.10.2017 г. ученици от средните училища на град Тетевен със съдействието на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /при Община Тетевен/ участваха в мероприятие, посветено на борбата срещу използването на наркотични вещества. То се проведе на  Летище София – Терминал 2.

Инициативата се осъществява за осма поредна година и се организира от отдел „Борба с наркотрафика” при митница Аерогара София  и партньорите им от ДЕА – Агенция за борба с наркотиците на САЩ.

Събитието е насочено срещу употребата и трафика  на наркотични вещества. То е в памет на Енрике Камарена - агент на ДЕА, който е отвлечен и зверски убит от мексикански наркотрафиканти.

Програмата включваше:

  • Запознаване с инициативата RED RIBBON от специален агент Е.К. – / ДЕА САЩ/, лекция на тема „Наркотиците и вредата от тях”, която представи  Стефан Бакалов - Началник отдел „Борба с наркотрафика” при митница Аерогара София.
  • Песни, танци и демонстрации в изпълнение на поп изпълнители; фолклорен ансанбъл „Актавис” - гр. Дупница; Таекуондо тим „Пахиан” - гр. София и др.

Учениците имаха възможността да наблюдават – демонстрация на кучетата Елси, Диана и Нерон в момент на залавяне на наркотици, както и демонстрация – задържане на наркотрафиканти от служители на Отдел „Наркотици“ при Летище София.

Last modified on Четвъртък, 19 Октомври 2017 12:02
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

Актуално от Общински съвет

Отчети

Последно добавени

За региона

  Меню