Print this page

Тетевен ще се включи в информационно-скрининговата кампания на РЗИ-Ловеч – „Тютюнопушенето – заплаха за здравето и развитието“ Featured

15 Май 2017
1542 times

Всяка година на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Той се провежда в страни по целия свят, като се акцентира на опасностите за здравето, свързани с употребата на тютюневи изделия и за насърчаване на ефективни политики за намаляване на въздействието от употребата на тютюн.

Тази година РЗИ – гр. Ловеч организира на регионално ниво информационно - скринингова кампания на тема „Тютюнопушенето – заплаха за здравето и развитието“. Дейностите по скрининга се извършват безплатно от Кабинет за консултиране и отказване от тютюнопушене на РЗИ. В хода на кампанията Кабинетът ще посети и община Тетевен, където ще предложи консултации и апаратно измерване на служителите в общинска администрация и желаещи граждани. Това ще се случи на 17 май 2017г. от 11:30ч. пред входа на Информационния център за обслужване на граждани.

Кампанията е с основна цел – реализиране на ефективни превантивни дейности за намаляване фактора тютюнопушене, създаващ риск за здравето на хората, чрез повишаване информираността на различни възрастови и целеви групи от населението и скринингово измерване на въглероден оксид в издишан въздух на пасивни и активни пушачи.

Last modified on Понеделник, 15 Май 2017 13:04
Rate this item
(0 votes)