Изложба на тетевенски майстори предизвика огромен интерес Featured

13 Май 2017
1736 times

Изложбата „Поколение в творчеството“ – Крачиджови, която се състоя на 12.05.2017г. в Художествена галерия „Тетевен“, предизвика огромен интерес и бе разгледана от множество тетевенци и гости на града. Изложението включваше творби и произведения на Мишо Михайлов (дърворезбар), Димитър Крачиджов (поет и фотограф) и Ангел Михайлов (дизайнер) - двама братя и син, които за съжаление вече не са сред нас.

Събитието стана факт благодарение на съпругата на Ангел Михайлов – Ангелина, съдействието на община Тетевен и помощта на Стоян Лазаров (Художника), а целта бе да се покаже стремежът към улавянето на красотата на изкуството от тримата тетевенци, където нюансите разделят, но подчертават устрема и въжделенията на всеки един от тях по отделно.

Мъжка вокална група „Вежен“ - към читалище "Съгласие 1869", изпълни няколко от песните на Димитър Крачиджов, а Петко Маринов – краевед, направи своето встъпително слово, запознавайки посетителите с част от живота и делото на майсторите.

Сред присъстващите на мероприятието бяха зам.-кметът на общината - г-н Тони Стоев, роднини на Димитър, Мишо и Ангел, ученици, граждани и гости на Тетевен. Експонатите ще останат в художествената галерия до 25 май.

Last modified on Събота, 13 Май 2017 15:33
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню