Print this page

Кметът на община Тетевен се включи в няколко инициативи по случай 9 май - Ден на Европа Featured

09 Май 2017
1973 times

През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз, на свое заседание в Милано, решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. От тогава до днес 9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа.

Община Тетевен отбеляза празника с няколко събития. В 11:00ч. учениците от ПГГСД „Сава Младенов“ и НУ „Хаджи Генчо“ представиха кратка програма в салона на общината, с която бе почетена паметта на загиналите герои във Втората световна война. Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева връчи поздравителни адреси на ветераните от войната, след което мъжка вокална група "Вежен", към читалище "Съгласие 1869", отправи музикален поздрав към присъстващите.

Малко по-късно събитията се пренесоха към сградата на Исторически музей, където д-р Бояджиева, представители на Съюза на ветераните от войните и граждани поднесоха цветя пред Мемориала на загинали тетевенци във войните.

В 14:00ч., отново в салона на Община Тетевен, учениците от СУ „Георги Бенковски“ се бяха подготвили с презентация и запознаха публиката с интересни факти за Европейския съюз - Римския договор и етапите на присъединяване към общността, структурата на Европейския съюз и неговите символи, ползите и задълженията от членството в съюза и др. Всичко това бе посветено на Деня на Европа и 10 години от членството на България в Европейския съюз. За своето старание и усилие младежите получиха символични награди от представителите на Областен информационен център – Ловеч, а на събитието присъстваха още кметът на община Тетевен, зам.-кметът Тони Стоев, представители на общинска администрация и граждани.

1.jpeg 10.jpeg 11.jpeg

12.jpeg 13.jpeg 14.jpeg

15.jpeg 16.jpeg 17.jpeg

18.jpeg 19.jpeg 2.jpeg

20.jpeg 3.jpeg 4.jpeg

5.jpeg 6.jpeg 7.jpeg

8.jpeg 9.jpeg

Last modified on Вторник, 09 Май 2017 17:43
Rate this item
(0 votes)