Бяха раздадени коледни пакети на нуждаещите се в община Тетевен Featured

23 Дек 2016
2936 times

След приключването на благотворителната инициатива за събиране на средства в подкрепа на крайно нуждаещите се възрастни и самотни хора от Общината /20.12.2016г./, вече са раздадени и коледните пакети с продукти. Това сложи официалния край на кампанията, в която бяха събрани около 800лв. и ще се осигури едно по-приятно посрещане на най-светлия празник – Рождество христово – на 109 души. Каузата се реализира за втора поредна година, благодарение на Община Тетевен, МКБППМН и БМЧК – Тетевен.

МКБППМН и доброволците от БМЧК – Тетевен оказаха безрезервна подкрепа за пореден път, като раздадоха помощите на нуждаещите се, а те останаха приятно изненадани и развълнувани. Съдържанието на един пакет включва: боб, ориз, захар, брашно, мандарини, локум и вафли.

Тази година инициативата започна на 21 ноември с организирането на Празничен концерт по случай Деня на християнското семейство, в края на който бе поставена кутия за дарения, позиционирана в информационния център на Община Тетевен. Тя остане там до 20 декември, когато се състоя Коледен благотворителен концерт, а в неговия край бяха съобщени събраните средства. Благородната кауза се проведе на територията на цялата община, като активно се включиха всички граждани и институции – Прокуратурата, Полицията, Болницата, дирекции "Социално подпомагане", дирекция "Бюро по труда", НЧ „Съгласие“, детските градини, училищата и др.

Last modified on Петък, 23 Декември 2016 15:42
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню