Кметът на община Тетевен се включи в празника на село Черни Вит Featured

15 Дек 2016
1938 times

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и председателят на Общинския съвет Мария Стойчева споделиха празника на село Черни Вит – 15 декември. На тази дата, преди 102 години, княз  Фердинанд е подписал указ, с който обявил селото за самостоятелна единица - Община.

Събитието започна с празнична служба и водосвет за здраве в храм „Успение Богородично“, след което последва концерт на учениците от ОУ „Георги Бенковски“, които зарадваха присъстващите с музикалните си изпълнения.

„Искрено се надявам - да опазим духовните ценности, да се учим от миналото, заедно да поддържаме живи традициите градени от нашите родолюбиви предци, но и да продължим напред, за да се развием като европейско място за живеене“, каза в словото си кметът на село Черни Вит - г-жа Цветослава Христова. Тя благодари на кмета на община Тетевен и на председателя на Общинския съвет за безрезервната им подкрепа като допълни, че без тяхна помощ нямаше да бъде възможен ремонтът на училище ОУ „Георги Бенковски“ в селото. Г-жа Христова отправи своите благопожелания и поднесе символични подаръци на новородените през изминалата година, както и на най-възрастните жители на Черни Вит.

Кметът на Тетевен и председателят на Общинския съвет също се присъединиха към празничните приветствия. „Днес всички ние сме тук, за да отбележим 102 години от подписването на Указ № 557 от Княз Фердинанд, за обявяването на село Черни Вит за самостоятелна единица. Този ден се е превърнал в своеобразен празник за селото, който всяка година ни събира. Така си припомняме историята и нашето минало, за да се поучим от него и да бъдем по-успешни днес“, каза д-р Бояджиева. Тя завърши така: „Нека с настъпването на Коледните и Новогодишни празници, да Ви пожелая най-вече здраве, много успехи, щастие и усмивки през следващата година! Нека бъдем добри, да си помагаме, подкрепяме и обичаме не само по време на празници, а през цялата година“.

Last modified on Четвъртък, 15 Декември 2016 14:38
Rate this item
(0 votes)

Тетевен

 bottom logo teteven new green

Актуално от Общински съвет

Архив Отчети

Отчети

За региона

  Меню